Cracow I: Wawel castle

Monday, July 18, 2011

We zijn een paar dagen in Cracow geweest - een fantastische stad! In cracow staat het kasteel van Wawel, een leuk kasteel met kathedraal uit de 13e/14e eeuw. In de kathedraal lag het grafmonument van Vladislav III, gestorven 1444.


Hij had ook een erg mooie mantelsluiting voor zijn geborduurde mantel:

In diezelfde kerk ook een grafmonument van Kazimir III, gestorven 1370. Hij lag twee meter hoog, maar op ooghoogte in marmer uitgebeiteld zaten zijn vrienden:


Ja, die kapertjes blijven toch machtig mooi, he?
Naast de kathedraal was een klein museum met daarin de schatten van de kerk. Ergens tussen een gigantische hoop gouden bling-bling van de kerk lag een leuke bascinet die ze opgegraven hebben. De cylindertjes voor de ophanging van de malien kraag en het ijzertje voor de ophanging van het neusstuk op het voorhoofd zijn nog aanwezig (sorry Bertus, dit is de enige foto die we hebben).


Maarrrrr.... het allercoolste aan cracow was het ondergrondse museum onder de grote markt met daarin alle middeleeuwse meuk die ze opgegraven hebben op de markt (al was er ook een geborduurd tasje waar machteld 138 foto's van heeft gemaakt). Maar daarover meer in een volgende post.

You Might Also Like

4 reacties | replies

Subscribe