Deventer kermis in Eindhoven
Monday, July 15, 2013Een kleurige slinger, gemaakt van touw en stofrestjes |
Op zaterdag 13 juli 1370 werd in Deventer de jaarlijkse kermis geopend. Dit jaar herhaalden wij deze gelegenheid in het klein in het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven. We waren daar te gast in het wevershuis, dat we optuigden met slingers (in de kleuren van Deventer) en met versgeplukte bloemen.
Versgeplukte bloemen |
Er werd ook veel en lekker gegeten. Marsepein bijvoorbeeld.
Een zelfgemaakte marsepein-krakeling |
Marsepein aansnijden. Met dank aan Laurens voor de foto! |
Maar ook gebakken kip en worst.
Nomnom! |
Begeleid door kruidenboter en mosterdsaus.
Kruidenboter met kruiden uit eigen tuin, knoflook, en zout |
Mosterd-appelsaus naar middeleeuwse receptuur |
En een zomerse salade.
Munch |
Gezellig keuvelen tijdens de maaltijd |
Een en al oor |
En er was natuurlijk nog meer zoetigheid om mee af te sluiten. Eierpudding, rijstpap en seizoensfruit.
Eierpudding volgens middeleeuwse recept |
Rijstpap met saffraan en gemalen amandelen |
Een lekker dessert gaat er bij Goossen altijd wel in |
En verder werd er natuurlijk ook gewerkt en gespeeld.
Ik kijk alvast uit naar een volgende editie! Met nog meer volk, nog meer vreugd en nog meer feest!
0 reacties | replies