Deventer kermis in Eindhoven

Monday, July 15, 2013

Een kleurige slinger, gemaakt van touw en stofrestjes

Op zaterdag 13 juli 1370 werd in Deventer de jaarlijkse kermis geopend. Dit jaar herhaalden wij deze gelegenheid in het klein in het Historisch Openluchtmuseum Eindhoven. We waren daar te gast in het wevershuis, dat we optuigden met slingers (in de kleuren van Deventer) en met versgeplukte bloemen.

Versgeplukte bloemen

Er werd ook veel en lekker gegeten. Marsepein bijvoorbeeld.

Een zelfgemaakte marsepein-krakeling

Marsepein aansnijden. Met dank aan Laurens voor de foto!

Maar ook gebakken kip en worst.

Nomnom!

Begeleid door kruidenboter en mosterdsaus.

Kruidenboter met kruiden uit eigen tuin, knoflook, en zout

Mosterd-appelsaus naar middeleeuwse receptuur

En een zomerse salade.


Munch


Gezellig keuvelen tijdens de maaltijd

Een en al oor


En er was natuurlijk nog meer zoetigheid om mee af te sluiten. Eierpudding, rijstpap en seizoensfruit.

Eierpudding volgens middeleeuwse recept

Rijstpap met saffraan en gemalen amandelen

Een lekker dessert gaat er bij Goossen altijd wel in

En verder werd er natuurlijk ook gewerkt en gespeeld.







Ik kijk alvast uit naar een volgende editie! Met nog meer volk, nog meer vreugd en nog meer feest!

You Might Also Like

0 reacties | replies

Subscribe