Museum Rouen

Friday, April 09, 2010Hallo,

Ik had een vergadering in Rouen en ben samen met Machteld en Merel een paar dagen langer gebleven om wat medieval meuk te bekijken. Ze hebben een heel erg mooi museum met heel veel middeleeuwse items. De meeste voorwerpen waren 7e-9e eeuws, onder andere veel gespjes, koperen emmers, en veel glaswerk.
Ze hadden ook een aantal aardewerken kannetjes uit de 14e eeuw. Het meest bijzondere stuk vond ik het 14e eeuwse astrolabium, een instrument om je positie mee te bepalen aan de stand van de zon of de maan. Het originele leren hoesje was ook bewaard gebleven!In de kelder was een glastentoonstelling. Het meeste glas kwam uit de romeinse tijd, maar ze hadden ook een tiental complete (!) glaasjes uit de 14e eeuw. Een aantal glazen zagen eruit als de wijnglazen van tegenwoordig, met een lange dunne steel en een grote ronde voet. Het glas was geheel transparant zonder groene waas. De kleine drinkglaasjes uit de 14e eeuw zagen eruit als groengekleurde glaasjes van de Blokker. Het was er 1. pikdonker met 2. een stevige meneer ernaast die erop lette dat er geen foto's gemaakt werden. Er was ook een gigantische glazen fruitschaal-achtige kom, geimporteerd uit het midden-oosten.


I went to the museum of antiquities in Rouen. It is a beautiful museum with a lot of items from the medieval period, mainly 7th-9th century buckles, glass, and some other items. There was a 14th century vessel and some candle holders, maybe of an earlier date. The most interesting item was a 14th century astrolabe, with its original leather case! There was also an exhibition on glassware. Most of it was very early (roman, early medieval) but also some 14th century glass. Some glasses looked like the wine glasses of today. Some others were small, cylindrical green glasses.

You Might Also Like

4 reacties | replies

Subscribe