ALV en uitstapje

Sunday, November 18, 2007

Gisteren, 17 november, rond kwart na tien 's ochtends werden we welkom geheten te huize Beishuizen-Moonen. We kregen en korte rondleiding door hun nieuwe huis, van de woonkamer die volledig ontdaan was van behangpapier tot de master bedroom tot de kelder en het 'knutselhok' in de tuin. Daarna kregen we een lekker kopje thee voorgeschoteld en koekjes die nog over waren van Sint Maarten. De vergardeing kon beginnen. De belangrijkste punten waren een evaluatie van het voorbije jaar, de projecten die we in het komende jaar willen realiseren (verder afwerken van kleding, maken van beddengoed, aanschaffen van houten/aardewerken vaatwerk, maken van extra meublair), het opstellen van een evenementenkalender voor het komende seizoen, de verwerking van het handboek en de vorm waaronder het 'gepubliceerd' zal worden.
De volledige notulen zullen binnenkort op de Yahoo!-group komen en de kalender voor 2008 op de website.
Na de vergadering was er tijd voor een lekkere lunch. Tomatensoep, brood en krentebolletjes met zoet en hartig beleg. (Nog eens bedankt voor het lekkers en de gezelligheid, Nijso en Machteld!)

Een uurtje later stonden we in de inkomhal van het Historisch Museum Deventer om er de tentoonstelling Stokvis en Stadsmest - Deventer in de middeleeuwen ( 5 oktober 2007 t/m 27 januari 2008) te bezoeken. Uitgerust met fototoestel en meetlat (toch een zeer handig instument om thuis te kunnen zien hoe groot de objecten in de vitrine ook weeral waren!) gingen we de archeologische objecten te lijf (nouja, wel vriendelijk hé).


De tentoonstelling was aardig, er waren een aantal leuke objecten tentoongesteld (kacheltegels, een houten bankje, een bronzen grape, een paar lapjes textiel, een kandelaartje in keramiek) en verder het gebruikelijke aardewerk, botmateriaal, spinsteentjes, etc. De opstelling was af en toe wat rommelig en zeer jammerlijk was ook de kledij van de zeven middeleeuwse personages die op een filmpje hun levensverhaal vertelden.


Na de tentoonstelling nog even gezellig door het mooie centrum van Deventer gewandeld, gesnuitsterd in brocante-winkeltjes en een kopje warme chocomelk en perentaart gegeten in het zonder twijfel meest smaakloze-maar-tegelijkertijd-grappige-en-leuke café van de stad.

You Might Also Like

0 reacties | replies

Subscribe